Pages

Sunday, December 8, 2013

Aktiviti kat Rumahku Syurgaku

Minggu ni hari2 yg menyeksakan sebenarnya... banjir melanda Kuantan dengan teruk sgt tahun ni... subhanallah,ujian dari yg maha esa...apa2 pun semua dah kembali pulih walaupun ada ssetengah tempat masih dalam keadaan yg kurang memuaskan, mangsa banjir pun masih lagi tak leh nak balik kt umh diorg...umah sendiri pun hampir2 banjir,tapi nasib air naik sekejap jer...

so bila jadi camne, mcm2 tergendala,api,air dan line fon pn problem...keje pun tergendala,xdpt buat taklimat sbb bln ni byk program outstation yg terpaksa ditundakan.
ermm...ape2 pun hujung minggu sabtu n ahad kene lah duk umah...wlaupun boring dan kepuasan melanda diri ni,terpaksa lah buat aktiviti2 seperti kt bwh neh...hehehe...



Sabtu semalam, terlebih rajin, godek2 barang2 dlm peti ais,ternampak ader ayam n telor
fikir punya fikir terasa nak try masak ayam black pepper...so, pagi2 dah masak tuk mkn ptg sbb pgi mmg kurang mkn sbb fikir nak kuar jap ke bandar...huhu...
akhirnya terhasil lah hidangan kt atas tuh,
*ayam masak black pepper bersama kentang
*telor dadar
*timum sebagai ulam...

tak de sayur rase tak lengkap makanan ni.hehe...ada timun pn kira lah kan...so, nilah lunch aku semalam...



Hari Kedua kt umah, happy sunday...rasa malas nak keluar, so rase nak kemas umah jer harini...
rase nak amik mood baru, nak alih2 perabot dlm umah ni...tp sikit je lah yg mampu nk ubah...
jeng...jeng...jeng...siap mengemas tuk minggu neh...



 Dah siap kemas, masa tuk manjakan perut yg tengah kelaparan lak...pergi dapur tgk2 ada barang2 neh...semalam terbeli kacang panggang ni,macam nak wat ala2 western food...haha...tp gara2 mkn ni dh tghri,so aku namakan ye western breakfast+lunch...alhamdulillah kenyang sgt,smalam mkn nsi,hrni kite diet mkn bnda2 camni jer...

*roti 2 keping
*tomato
*telur mata
*kacang panggang
*sos cili+mayonis

settle tuk hujung minggu kali neh

bye...

...assalamualaikum...




3 comments:

azuana wana said...

bestnyerrrr...sabar ana..sabar..hehehe

♥Eidayu Ramlan♥ said...

hehe...sabar na...sabar...xlame dahhh.haha

zqyu white said...

blog anda sangat menarik, jika anda berkenan kunjungilah balik blog saya http://bit.ly/1nFzczM
terimakasih ^^